Poliția Locală Turda, pentru un oraș curat, UN ORAȘ NEPOLUAT !

In urma unor sesizări ale cetățenilor de pe str. 22 Decembrie 1989 și str. Fabricii cu privire la existența în zonă unui miros neplăcut de gaze provenite din zona canalelor, Poliția Locală prin Serviciul disciplina în construcții, control comercial și protecția mediului s-au deplasat urgent, la fața locului, ocazie cu care au constat următoarele:

O societate comercială care funcționează în incinta fostei fabrici de sticlă, deversează compuși chimici în canalizarea orașului, astfel mirosul de substanțe volatile „de gaze” s-a răspândit în zonă.

După constatarea de la fața locului, polițiștii locali au luat legătura cu reprezentantul societății,cu Garda de MediuCluj, ISU Cluj, Apele Române și reprezentanții Companiei de Apă Arieș,care din mai multe guri de canal, au prelevat probe de substanțe atât în stare de gaz cât și lichidă, în vederea exploatării lor în condiții de laborator.

Poliția Locală Turda a sancționat societatea cu amendă contravențională de 50.000 lei conform OUG195/2005 privind protecția mediului și a dispus măsura complementară ”oprirea deversărilor”, urmând ca celelalte instituții descentralizate ale statului să procedeze în consecință.

Poliția locala Turda este la dipozitia cetățenilor în limita competențelor legale.

DIRECTOR EXECUTIV,

MOLDOVAN VALER